Maris fitness

Maris Lember

Miks fitness sport?

Fitness sporti tembeldatakse kergesti vaid välimusele orienteeritud spordialaks. Mõni Fitness võistleja kindlasti teebki seda sporti vaid välimuse pärast, aga kindlasti mitte kõik.
Mina olen valinud Fitness spordi, sest mulle lihtsalt väga meeldib teha trenni sihipäraselt, toituda regulaarselt ja „fitness“ vorm on see, milles ma ennast kõige paremini tunnen. Naudin kõike, mis sellega kaasas käib.
Isegi siis kui ma ei võistle, elan samasugust elu – see on osa minust ja minu elustiil. Mina ise motiveerin ennast olema heas füüsilises vormis ja seda ka siis kui ma võistlusspordiga ei tegeleks.

Ausalt öeldes ei tunnegi ma suurt tungi pidevalt võistelda. Aga kuna ma elan sellist elu nii või naa, siis miks mitte siis vahepeal rasvakihi alla piiluda ja seda ka teistele näidata?

Ma teen seda kõike ju enda, mitte kellegi teise pärast. Tahan alati olla enda parim versioon ja püüan olla selle saavutamisel väga sihikindel.

Mul on olnud võistlemises aastaid pause vahel, sest ma ei ole tundnud vajadust võistleda, kuigi vormi hinnates oleks võinud. See ei ole kõige tähtsam!

Fitness sport on minu jaoks hobi, millega saan tegelda päris kõrge vanuseni ja just seepärast tunnen eriti suurt pühendumust.

Tean, et ei see ega ükski teine spordiala ei suuda täita elus ühtegi tühimikku ega paranda ühtegi nõrka kohta – välja arvatud ehk väliselt parem füüsiline vorm. Aga kas see teeb kedagi õnnelikumaks? Ei. Sport ei ole enesehinnangu tõstja, halvimal juhul võib see nõrgema inimese hoopis hävitada. See on sport! See on halastamatu! See on koht, kus kõik võimalik on äärmusteni viidud.

Miks ma sellest hoolimata võistlen? Sest see esitab mulle ja mu füüsisele väljakutse. See viib treeningud järgmisele tasemele ja arendab mind mitte ainult väliselt, vaid ka sisemiselt. Treenimine on minu jõud ja miks mitte seda jõudu kasutada? Tunnen, et mul on selleks spordialaks mõõdukalt head eeldused ning mu kehale sobib sport väga hästi.
Huvitav on näha, mida on spordis üksinda võimalik saavutada, sest see on täiesti omaette maailm, mis nõuab väga häid teadmisi toitumisest ja treenimisest.

Arvan, et see spordiala on väga vaheldusrikas ja põnev. Nagu ikka spordis, tehakse ka siin asju kümnel erineval viisil. Treeningmeetodeid ja dieete on lõputult ning erinevaid vaatenurki on tuhandeid!

Spordiga liituvad äärmiselt erinevad inimesed ja see spekter on tohutu! Paljud ei saa isegi aru, millega nad ennast seovad. Usun siiski, et teadlikkus selle spordiala kohta muutub järjest paremaks. Fitness on hetkel väga populaarne ning kindlasti mõjutab seda palju sotsiaalmeedia. Siin kohal on hea mõista, et trenni suudab teha igaüks, samuti dieeti pidada. Fitness spordialana tähendab kindlasti palju rohkem kui ainult suutmist ja oskust – see on pühendumine pikkadeks aastateks. See sport nõuab palju enamat kui jõusaalis käimine ja tervislik toitumine!

Võistluspäev – see on minu päev. Pole midagi imetlusväärsemat kui tunne, et olen ise oma edusammude ja tulemustega rahul. See on võidujooks iseendaga. Kui mul õnnestub aasta-aastalt paremaks saada ja võistlusvormi jõuda, on see minu võit! Peadpööritav edutunne on täiesti uskumatut! See on see, mille poole pead püüdlema, et areneda. Kui tööd pole tehtud piisavalt kaua, teadlikult ja sihikindlalt, on see enesepettus, mis kajastub ka võistluste tulemustes. Sportlane peab alati nõudma endalt paremat sooritust, et saavutada parem vorm ja tulemus.

Lisa kommentaar

0
    0
    Ostukorv
    Ostukorv on tühiTagasi poodi