Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk ja sink. Sega kodujuustu sisse värske tükeldatud kurk, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri Rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Serveeri kõik koos soojalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda kurk ja ürdid, sega kokku kodujuustu, pipra ja soolataga. Pane sepiku peale kodujuustumass ja kaunista kuumsuitsuforelli ja ürtidega. Tomatid söö soovi korral grillitult.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk ja sink. Sega kodujuustu sisse värske tükeldatud kurk, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri Rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Serveeri kõik koos soojalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Serveeri kõik koos soojalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Tükelda dattel ja avokado. Sega blenderis või sauvmikseriga avokado, dattel, kookospiim ja rasvatu kohupiimakreem. Lisa tükeldatud või sulatatud šokolaad. Soovi korral lisa magustajat.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda dattel ja avokado. Sega blenderis või sauvmikseriga avokado, dattel, kookospiim, munavalgepulber ja rasvatu kohupiimakreem. Lisa tükeldatud või sulatatud šokolaad. Soovi korral lisa magustajat.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Serveeri kõik koos soojalt.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Tükelda dattel ja avokado. Sega blenderis või sauvmikseriga avokado, dattel, kookospiim, munavalgepulber ja rasvatu kohupiimakreem. Lisa tükeldatud või sulatatud šokolaad. Soovi korral lisa magustajat.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või blenderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Taina jaoks klopi muna ja piim, lisa sool ja jahu. Hoia 1 tund külmkapis. Küpseta pannil õhukesed ülepannikoogid. Täidise jaoks pruunista sibul ja kanafileesingi kuubikud. Prae pannil 10 minutit. Lõika väikesteks tükkideks tomat ja viilutatud juust. Lisa pannile toorjuust, viilutatud juust ja muud maitseained. Tõsta täidis pannkookidele koos tomati tükkidega ja keera rulli.
Koori kartul ja keeda soolvees. Prae pannil sibul ja hakkliha, maitsesta soovitult. Sulata 2-4dl kuumas vees aedviljapuljong ja lisa pannile, kuumuta keemiseni. Lisa hapukoor ja sega hoolikalt. Maitsesta soovitult ja lisa ürte. Serveeri keedetud või aurutatud peediga.
Keeda õrnalt bulgur soolvees. Pese külma veega punased ja valged oad, nõruta hoolikalt. Tükelda avokado.Vala kaussi keedetud ja nõrutatud bulgur, oad, kodujuust ja avokado. Sega kokku. Sega kodujuust värske rohelise sibulaga, maitsesta soovitult. Lisa bulguri-oa segule.
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles hakkliha. Lisa hakitud sibul ja prae, kuni see muutub läbipaistvaks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa riis ja sulata vees puljong. Lisa kuum puljongivesi segule, lisa sidruni koort ja tomatipüree. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel kaanega kaetult 45 minutit või kuni liha ja riis on pehmed. Kui vaja, lisa hautamise ajal vett. Maitsesta hakitud peterselli ja pipra- soolaga.
Võta külmutatud hernes sulama. Koori kartulid, lõika sobivateks tükkideks ja keeda soolvees. Puhasta ja tükelda sampinjonid ja prae oliiviõlis/grilli soolaga kõrgel kuumusel. Tükelda porrulauk ja suitsutatud kanafilee. Lase keedetud kartulitel jahtuda ja sega kõik koostisosad kokku.
Koori kartulid ja porgandid. Viiluta porgandid ja lõika kartulid tükkideks. Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pane aedviljad keevasse vette. Keeda umbes 8 minutit, kuni aedviljad on peaaegu pehmed. Lisa herned supile, keeda mõni minut. Lisa lõhekuubikud, ürdid ja kalapuljong, keeda veel natukene. Lisa tükeldatud ürdid, vürtspipar ja vajadusel soola Lase mõni hetk kaane all haududa. Sega ürdid
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad hoolikalt. Jälgi, et munavalgepulber ei jääks tükiliseks. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö. Naudi külmalt.
Tükelda dattel ja avokado. Sega blenderis või sauvmikseriga avokado, dattel, kookospiim, munavalgepulber ja rasvatu kohupiimakreem. Lisa tükeldatud või sulatatud šokolaad. Soovi korral lisa magustajat.
Sega kokku kõik koostisosad ja sega hoolikalt või belnderda, pane kaanega anumasse. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Tükelda pisemateks tükkideks värske kurk, roheline paprika. Sega kodujuust koos aedviljadega, pigista massi sisse värsket lime või sidrunimahla soovi korral, lisa sool ja pipar, sega hoolikalt üheks massiks, lisa oliiviõli. Lisa kodujuustumass leivale koos veisevürtsisingiga ja serveeri rucola ja hernevõrsetega. Naudi külmalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad hoolikalt. Jälgi, et munavalgepulber ei jääks tükiliseks. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö. Naudi külmalt.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Serveeri kõik koos soojalt.
Lisa blenderisse kõik koostisosad ja sega hoolikalt, vali ise kui palju soovid vett lisada.
Lisa kõrgemasse anumasse kohupiim, avokado, banaan, toorkakao, sidrunimahl ja püreesta sauvmikseriga üheks massiks. Lisa massi soovi korral vett, kui mass on liiga paks. Lisa magustajat, sest kakao on muidu kibe.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Purusta täistera kaerahelbed väiksemaks, kuid mitte täitsa jahuks. Vahusta kergelt munavalge, lisa vahustatud munavalge sisse toorjuust, kohupiimakreem ja sega veel. Lisa küpsetuspulber, kaerahelbed, näputäis soola ja kardemoni. Soovi korral lisa magustajat. Tükelda pirnid sõrme suuruseks tükiks. Vala puder ahjuvormi ja lisa peale tükeldatud pirn. Küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit. Raputa peale erütritoolist tuhksuhkrut.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Auruta või keeda herned. Keeda riis soolvees. Lõika kanafilee sobivateks tükkideks ja sega kokku teralise sinepiga, võib lisada veidi soola. Prae pannil oliiviõlis kanafilee. Koori avokado ja lõika sobivatekst tükkideks. Serveeri kanafilee riisi, herneste ja avokadoga.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad hoolikalt. Jälgi, et munavalgepulber ei jääks tükiliseks. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö. Naudi külmalt.
Prae pannil suitsutatud kanafilee ja tomatikastmes oad. Prae pannil või keeda soolvees kanamuna. Rösti õhufritüüris või ahjus kirss tomat. Lisa soovi korral soola, pipar ja ürte. Rösti täisterasepik. Serveeri kõik koos soojalt.
Tükelda punane sibul ja sega kokku toorjuustu, soola ja ürtidega. Määri toorjuustu ja sibula segu täisterasepikule. Aseta peale viilutatud kurk ja soolalõhe. Soovi korral võid lisada peale ürte/idusid.
Prae võis pannil viilutatud õunad, kaerahelbed, lisa kaneel ja pähklid (pähklid võib soovi korral purustada) ja magustajat. Maitsesta kohupiim sidrunikoore ja magustajaga, vala õuna-kaerahelbesegu peale kohupiim.
Tükelda pirnid väiksemateks tükkideks. Vahusta munavalged kergelt, vala munavalge sisse kohupiim, toorjuust ja pirnitükid. Lisa kiirkerahelbed, näputäis soola ja kardemoni, soovitud koguse magustajat ja 1tl küpsetuspulbrit (helbed võib jahusemaks purustada näiteks blenderis). Sega hoolikalt üheks massiks ja vala mass ahjuvormi. Küpseta 180 kraadises ahjus keskmiselt 20 minutit. Soovi korral raputa peale erütritoolist valmistatud tuhksuhkrut.
Sega kokku kõik koostisosad hoolikalt. Jälgi, et munavalgepulber ei jääks tükiliseks. Hoia külmkapis 3 tundi või üleöö. Naudi külmalt.
Sepikut võib süüa, kus ei ole suhkrut ja on täisterast. Näiteks Fazeril on SÜDAMESEPIK.
Väherasvane seasisefilee on täiesti okei süüa. Kogus peaks olema sama kui muul lihal/kalal menüüs.
Seeni võib süüa, kuid väldime pigem manireerituid konserve, soovitan süüa ainult värskeid seeni.
Jah, võrdus täpsemalt sama kui riis/tatar/pasta/coucous/bulgur.
Kindlasti tuleks valida kõige väherasvasem. Rasva soovitan pigem süüa muudest toiduainetest näiteks pähklid, oliiviõli vms.
Soovitan maitsestamata Alma rasvatut kohupiimakreemi, lahjat tükilist kohupiima ja Mo Saaremaa rasvatut laktoosivaba kohupiima.
Samamoodi tasub valida kõige väherasvasem maitsestamata kodujuust, võite vabalt ise maitsestada ürtide ja kurgiga vms.
Kõik pähklitooted peaks olema 100% puhtad, ilma röstimata ja soolata. Kui sööte maapähklivõid siis kindlasti jälgige, et sinna ei ole lisatud palmiõli, suhkrut vms.
Selles toidus on 2 annust, võite selle poolitada ja teha sellest kaks toidukorda. See on tehtud nii selleks, et teil oleks rohkem võimalusi retsepte endale luua.
Sel juhul teil tuleb 5 toidukorda päevas, kuigi kavas on 4 toitu. Mõistlik on süüa 5 korda päevas, et veresuhkur püsiks tasane ja ainevahetus aktiivne.
Võite vabalt süüa hapukurki, kus ei ole eriti süsivesikuid, ei lisatud suhkruid ja see on võimalikult naturaalne. Kuid jälgige sisu kindlasti!
225g kartulit = 40g maisi
50g riisi / couscous / tatar / pasta = 40g maisi
Toorkaal 100g = x 3 töödeldud kujul
Üldiselt on nii, et kartuli kaal väga suurelt ei muutu, kui soovid olla kindel siis lahuta keedetud kartuli kogusest miinus 20-25%.
Ehk kui Sinu kavas on ette nähtud 100g kartulit, keedetuna see kogus on 75-80g.
Piima tohiks päeva jooksul tarbida 100-200ml, kuid kindlasti peaks see olema alla 2% rasvasisaldusega.
Tuunikala vees, mahe liivimaa lihaveise lihalõiked, Rakvere extra protein power hakkliha.
Huxol vedelik, mis on pea igas poes olemas ja lihtne kasutada, see magustaja on väga magus. Erütritool on kõige puhtam suhkruasendaja, sellega saab ka kõpsetada kuid samas ei ole erütritool nii magus, väljaarvatud kui hästi palju lisada seda. Kindlasti ei tohiks kasutada Steviat.
Saad seda osta www.iconfit.ee poest
See toidu kogus mis on nr 3 toidus, on nii suur, et jagad selle kaheks ja sööd kahel korral. Kui Sul on kiire, võid süüa ka kõik korraga.
Siin kohal on TÄHTIS mäletada, et nendes grammides on juba kaks toidukorda, ehk teie ei pea seda topelt arvutama/valmistama.
Võid alati teha toidu „koosta retsept ise“, ette antud retseptid on selleks, et saaksite mitmekülgselt toituda ja õppida mõtteviisi „tervislik toit võib olla mitmekülgne, hea ja lihtne“
Toitumisplaani on valikud, mida võite valida kasvõi iga kord erineva. Koosta endale sobiv menüü ja ole loov valmistamises. Päevas kokku 5 toidukorda. Soovitatav toidukordade vahe on 3-4 tundi. See võib olenevalt Sinu ajakavast siiski erineda.Kaalud on alati toor- või kuivkaalud. Soovi korral võid süüa 4 toidukorda, kuid sama palju kokku tuleb ära süüa nagu 5 toidukorras ette nähtud. Toidud 1 ja 5 on samad kogused. Toidud 3 ja 4 on samas kogused. Kasuta julgesti vürtse. Eriti tulised toidud on head termogeense toime tõttu. Väldi rohke soola ja suhkur/glükoosi sisaldavaid vürtsisegusid. Hommikul ärgates joo tühja kõhtu suur klaas vett, soovi korral värske sidruniga. Toidukordade järjekorda võid muuta vastavalt oma vajadusele, jälgi, et päevane kogud oleks kindlasti söödud. Mitte midagi kava väliselt. Saad ise kokku panna ette antud kogustest ja toituainetest omale toidukorra, kuid võid ka kasutada ette antud retsepte. Joo regulaarselt vett päeva jooksul. Soovitatav veekogus päevas on 1,5-2,5 liitrit. Kohvipiima kogus 200g max. Väherasvase piima kogus päeva jooksul kuni 200ml. *Cheat-meal, ehk üks toidukord kus sööd midagi muud Sinule meelepärast. Asendad selle ühe põhi toidukorraga ja vahepalaga. (näiteks toit 2 ja 3 VÕI 2 ja 5) *Magustaja Huxol või erütritool
Meie keha on superorganism, kus toimuvad igal ajahetkel miljonid erinevad protsessid, et tagada meie heaolu. Kahjuks ei sõltu aga meie kehast see, kuidas me tema eest hoolt kanname ehk mida me sööme ja kui palju liigume.
Jättes keha ilma vajalikest toitainetest tekitame vitamiinide ja mineraalide puuduse, mis mõjutab otseselt meie tervist. Igapäevaselt tervislikke valikuid tehes on üldjuhul organismi vajadus kaetud ning peale D-vitamiini puudust ei teki. Hea alus oma toidulaua ülevaatamiseks on lihtne taldrikureegel: pool taldrikust olgu köögiviljad, üks veerand liha, kala ja piimatooted ning teine veerand kartul, riis, tatar makaronid jms.
Väga oluline on jälgida seda, et sööksime piisavalt kiudaineid, mida leidub köögi- ja puuviljades ning teraviljades. Kiudaineid ei vaja me söögiks ise, sest inimesel puuduvad nende seedimiseks vastavad ensüümid, kuid nendega maiustavad meie kõhubakterid. Lisaks tekitavad kiudained täiskõhutunde ja mõjutavad soodsalt seedimist tervikuna. Hoides oma toidulaua mitmekesise ja tasakaalus tagama selle, et meie organismil on olemas kõik, et meid hea tervise juures hoida.
Kuidas ma üldse tean, kui palju ma peaksin sööma? Igal inimesel on see mõistagi erinev, sõltudes vanusest, füüsilisest vormist, keha koostisest ja liikumisharjumustest. Põhiainevahetuseks (PAV) nimetatakse tegevusi, millele kulutab organism energiat selleks, et püsida elus. Sellega tagatakse see, et süda lööks, kopsud töötaksid ja säiliks kehatemperatuur. Põhiainevahetuse kalorikulu on individuaalne ning selle saab
vastava valemiga välja arvutada. Tavaliselt jääb see naistel vahemikku 1300-1500 kcal. Selleks, et saada teada enda reaalne energiakulu arvestatakse juurde kehaline aktiivsus ning kokku saame energiahulga, mida meie keha normaalseks funktsioneerimiseks vajab. Kui soovime kaalu langetada, siis vähendame seda numbrit läbimõeldult ja mõõdukalt ning kui soovime kaalu tõsta, siis kerg
Kuidas ma tean, mida süüa?
Süsivesikud (leib, teraviljad, kartul, köögi- ja puuviljad) 50-60% päevasest energiakogusest
Valgud (lahjad piimatooted, liha, kala) 10-20%. Valgu tarbimise osakaalu mõjutab sportimine ja ka vanus – mõlemal puhul võib kogus olla suurem.
Rasvad (õli, või, pähklivõi, avokaado) 25-35%.
Miks ei ole jätkusuutlikud madala kaloraažiga dieedid?
Pidades dieeti, mille kaloraaž jääb alla põhiainevahetuse tekitame oma kehas erinevate toitainete defitsiidi, mis tähendab seda, et organismi toimimise efektiivsus langeb. Esimese asjaga väheneb immuunsus, sest see on organismi ellujäämise seisukohalt vähetähtis – olulisem on hoida käigus eluliselt tähtsad organid nagu näiteks, aju, süda, kopsud. Väga halvasti mõjub nälgimine seedetrakti mikrobioomile – kõhubakterid jäävad nälga ning nende mitmekesisus hakkab vähenema. Aga just
nemad tagavad meile hea seedimise ja toitainete imendumise. Ilma bakteriteta ei saaks me elada. Pikemaajalise näljadieedi tulemuseks on erinevad tervisehädad, mida tekitab vitamiinide ja mineraalide puudus. Lühiajalise nälgimise (kuni 24 h) energiaprobleemid suudab organism lahendada varude arvelt.
Lisaks tervisekahjustustele ei ole võimalik sellise dieedi tulemusi säilitada, sest organismi tasakaal on kadunud ja näljarežiimil keha hakkab dieedist väljudes kiiresti kaalu koguma. Eduka kaalulangetuse tingimuseks on tervislikud tasakaalustatud valikud, mitte ebainimliku kaloraažiga näljutamine. Kaloril ja kaloril on vahe: 500 kcal eest võime süüa suure tervisliku prae või keskmise tordilõigu. Ühest saame kätte kõik vajalikud toitained, teisest vaid hunniku suhkrut ja rasva.
Kas meil on pärast torditüki söömist kõht täis? Vaevalt.
Tervislik toitumine on eelkõige elustiil, mille me endale valime kogu eluks!
10g õli | |
---|---|
Päevalilleseemned | 20g |
Avokadoõli | 10g |
Avokado | 50g |
India pähkel | 20g |
1tk suur kanamuna või 2 tk väikest kanamunavalget | |
Kookosõli | 20g |
Kõrvitsaseemned | 20g |
Mandel | 20g |
Mandliõli | 10g |
Linaseemned | 20g |
Pistaasiapähklid | 20g |
Pähklivõi (naturaalne 100%) | 20g |
Seesamiseemned | 20g |
Tahini | 20g |
Või laktoosivaba | 20g |
Margariin 70% | 10g |
Pähkel/mandel 10g | |
Päevalilleseemned | 10g |
Avokadoõli | 5g |
Avokado | 25g |
India pähkel | 10g |
Kookosõli | 5g |
Kõrvitsaseemned | 10g |
Mandel | 10g |
Mandliõli | 5g |
Linaseemned | 10g |
Pistaasiapähklid | 10g |
Pähklivõi (naturaalne 100%) | 10g |
Seesamiseemned | 10g |
Tahini | 10g |
Või laktoosivaba | 6g |
Margariin 70% | 6g |
100g Kanafilee | |
---|---|
Feta juust 3% | 120g |
Hakkliha max 10% | 100g |
Kala väherasvane | 100g |
Kalkun | 100g |
Kohupiim rasvatu maitsestamata | 220g |
Seasiselifee max 5% | 100g |
Kodujuust ravsatu maitsestamata | 150g |
Riisiproteiinijahu | 30g |
Ulukiliha | 100g |
Tuunikala (vees) | 100g |
50g riisi/kaerahelbed/pastat | |
---|---|
Ananass | 325g |
Banaan | 200g |
Bataat | 225g |
Coucous täistera | 50g |
Kuivatatud puuviljad (magustamata) | 80g |
Herne-maisi-paprikasegu | 240g |
Hirss | 50g |
Kaer | 50g |
Kaerajogurt naturaalne | 275g |
Kaerajook Barista | 300g |
Kaeramanna | 50g |
Kinoa | 50g |
Mais | 175g |
Marjad, värske/sügavkülmutatud | 350g |
Mysli (suhkruvaba) | 50g |
Neljavilja helbed | 55g |
Nuudel (riisi ja täistera) | 55g |
Odrahelbed | 55g |
Kartul | 225g |
Rukkileib/kaeraleib (100%) | 75g |
Rosinad | 60g |
Tatar | 50g |
Tortilla täistera | 65g |
Roheline viinamari | 250g |
100g Kartul | |
Ananass | 144g |
Banaan | 88g |
Bataat | 100g |
Coucous täistera | 22g |
Kuivatatud puuviljad (magustamata) | 35g |
Herne-maisi-paprikasegu | 106g |
Hirss | 22g |
Kaer | 22g |
Kaerajogurt naturaalne | 122g |
Kaerajook Barista | 133g |
Kaeramanna | 22g |
Kinoa | 22g |
Mais | 77g |
Marjad, värske/sügavkülmutatud | 155g |
Mysli (suhkruvaba) | 22g |
Neljavilja helbed | 24g |
Nuudel (riisi ja täistera) | 22g |
Odrahelbed | 24g |
Rukkileib/kaeraleib (100%) | 33g |
Rosinad | 26g |
Tatar | 22g |
Tortilla täistera | 28g |
Roheline viinamari | 111g |
Arbuus | 211g |
50g Marju | |
Ananass | 46g |
Banaan | 28g |
Bataat | 32g |
Coucous täistera | 7g |
Kuivatatud puuviljad (magustamata) | 11g |
Herne-maisi-paprikasegu | 34g |
Hirss | 7g |
Kaer | 7g |
Kaerajogurt naturaalne | 39g |
Kaerajook Barista | 42g |
Kaeramanna | 7g |
Kinoa | 7g |
Mais | 25g |
Mysli (suhkruvaba) | 7g |
Neljavilja helbed | 7g |
Nuudel (riisi ja täistera) | 7g |
Odrahelbed | 7g |
Rukkileib/kaeraleib (100%) | 10g |
Rosinad | 8g |
Tatar | 7g |
Tortilla täistera | 9g |
Roheline viinamari | 35g |
Arbuus | 67g |
50g Puuvili | |
Ananass | 50g |
Banaan | 30g |
Bataat | 34g |
Coucous täistera | 7g |
Kuivatatud puuviljad (magustamata) | 12g |
Herne-maisi-paprikasegu | 35g |
Hirss | 7g |
Kaer | 7g |
Kaerajogurt naturaalne | 42g |
Kaerajook Barista | 46g |
Kaeramanna | 7g |
Kinoa | 7g |
Mais | 26g |
Mysli (suhkruvaba) | 7g |
Neljavilja helbed | 8g |
Nuudel (riisi ja täistera) | 7g |
Odrahelbed | 8g |
Rukkileib/kaeraleib (100%) | 11g |
Kartul | 34g |
Riisigalett | 6g |
Rosinad | 9g |
Tatar | 7g |
Tortilla täistera | 10g |
Roheline viinamari | 38g |
Arbuus | 73g |
D-vitamiini 40-50 mg
D-vitamiini puudusel on negatiivne mõju nt. immuunkaitse, üldise vastupidavuse ja rasvade ainevahetuse jaoks.
C-vitamiin 250-500 mg
C-vitamiin on oluline antioksüdant, mis aitab stressi vastu ja aitab säilitada immuunsust. C-vitamiini toime on kõige tõhusam, kui jagate selle päeva jooksul vähemalt kaheks annuseks (võta C-d hommikul ja päeval).
Magneesium 300-600 mg
Kvaliteetne magneesiumitoode ennetab lihaskrampe ja soodustab nt. närvisüsteemi funktsioon. Magneesiumivajadus võib suureneda treeningu ja higistamise suurenemise tõttu ning seda saab ohutult suurendada. Liigne magneesium on lahtistav. Võtke magneesiumi õhtul enne magamaminekut. Pidage meeles ka piisavat hüdratatsiooni ja naatriumi tarbimist, et vältida krampe. Valige magneesiumbisglütsinaat, - tauraat, tsitraat või malaat või mitme vormi segu.
Tähelepanu! Väldi magneesiumoksiidi! See imendub halvasti.
Omega-3 kalaõli preparaat, 1-2 kapslit
Omega-3 rasvhapped on organismile hädavajalikud ja neid tuleb saada toiduga. Omega-6 rasvhapped kogunevad kergesti, kuna neid leidub taimeriigis rohkesti paljudes rasvaallikates. Teisest küljest koguneb kergesti liiga vähe oomega-3 rasvhappeid, mistõttu rasvhapete tasakaal on kahjulikult kallutatud oomega-6 rasvhapete poole.
Teised head allikad on chia seemned, kreeka pähklid, linaseemneõli ja linaseemnejahu. Külmpressitud rapsiõli sisaldab ka mõningaid omega-3 rasvhappeid. Nii et kasutage neid oma dieedis ka rasvaallikatena, kuid ärge kuumutage neid rasvu!
Kui kasutate verevedeldajaid, teil on tugevad menstruatsioonid või olete muul viisil veritsuse suhtes tundlik, peaksite oma toidust saama oomega-3 rasvhappeid, kuna kalaõlipreparaadid võivad vere hüübimist nõrgendada.
Piimhappebakterid mao heaolu tagamiseks
Praeguste teadmiste valguses on soolemikroobide tähtsus üldisele tervisele ja üldisele heaolule tohutu. Seega pole vahet, milliseks me oma bakteritüve muudame. Suurim mõju on toidul, mida me tarbime; Selleks sobib kõige paremini võimalikult värviline ja kiudainerikas toit.
Et enne ja pärast pildid oleksid võimalikult võrreldavad, oleks hea pildistamisel arvestada järgmiste asjadega:
Toitumisplaani on valikud, mida võite valida kasvõi iga kord erineva. Koosta endale sobiv menüü ja ole loov valmistamises. Päevas kokku 5 toidukorda. Soovitatav toidukordade vahe on 3-4 tundi. See võib olenevalt Sinu ajakavast siiski erineda.Kaalud on alati toor- või kuivkaalud. Soovi korral võid süüa 4 toidukorda, kuid sama palju kokku tuleb ära süüa nagu 5 toidukorras ette nähtud. Toidud 1 ja 5 on samad kogused. Toidud 3 ja 4 on samas kogused. Kasuta julgesti vürtse. Eriti tulised toidud on head termogeense toime tõttu. Väldi rohke soola ja suhkur/glükoosi sisaldavaid vürtsisegusid. Hommikul ärgates joo tühja kõhtu suur klaas vett, soovi korral värske sidruniga. Toidukordade järjekorda võid muuta vastavalt oma vajadusele, jälgi, et päevane kogud oleks kindlasti söödud. Mitte midagi kava väliselt. Saad ise kokku panna ette antud kogustest ja toituainetest omale toidukorra, kuid võid ka kasutada ette antud retsepte. Joo regulaarselt vett päeva jooksul. Soovitatav veekogus päevas on 1,5-2,5 liitrit. Kohvipiima kogus 200g max. Väherasvase piima kogus päeva jooksul kuni 200ml. *Cheat-meal, ehk üks toidukord kus sööd midagi muud Sinule meelepärast. Asendad selle ühe põhi toidukorraga ja vahepalaga. (näiteks toit 2 ja 3 VÕI 2 ja 5) *Magustaja Huxol või erütritool
Selleks, et teada saada palju Sina peaksid toidust energiat saama, on välja töötatud erinevaid valemeid. Jagan siin üht valemit, mida olen ise kõige rohkem kasutanud. Kõigepealt on vaja välja arvutada põhiainevahetus - energia mida keha vajab organismi funktsioneerimiseks.
Mehed
Põhiainevahetus = (10 x kehakaal kg) + (6,25 pikkus cm) – (5 x vanus aastates) + 5
Naised
Põhiainevahetus = (10 x kehakaal kg) + (6,25 pikkus cm) – (5 x vanus aastates) – 161
Siin kohal tuleb ära mainida, et see ei pruugi olla 100% täpne, kuna see sõltub ka näiteks kehakoostisest, mida valemis ei arvestata. Umbkaudse numbri saab kätte ja see on hea koht kus alustada.
Sinu päevase kaloraazi arvestamiseks on vaja võtta arvesse kehaline aktiivsus. Vali tabelist kordaja mis vastan kõige paremini Sinu kehalisele aktiivsusele.
1.2 | Istuv eluviis, trenni ei tee |
1,375 | Väheaktiivne (1-3 korda nädalas kerge treening) |
1,55 | Keskmine aktiivsus (3-5 treeningut nädalas) |
1,725 | Väga aktiivne (6-7 treeningut nädalas) |
1,0 | Ülimalt aktiivne (raske trenn ja füüsiline töö) |
OLE TÄPNE, JÄRJEPIDEV JA USU ENDASSE!
Error: No feed with the ID 1 found.
Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.